- Schapenkaas jong
Jonge schapenkaas. De jongste in ons assortiment, maar al heerlijk op smaak.
€ 6,58 - Schapenkaas jong belegen
Jong belegen schapenkaas. De één na jongste in ons assortiment, heerlijk op smaak en lekker op de boterham.
€ 6,88 - Schapenkaas belegen
Belegen schapenkaas. Heerlijk op smaak, lekker op de boterham, maar zeker ook op de borrelplank doet de belegen kaas het erg goed.
€ 7,18 - Schapenkaas oud
oude schapenkaas. Onmisbaar op de borrelplank. Een heerlijke smakelijke oude kaas.
€ 7,78 - Schapenkaas met Walcherse Mix
Milde kaas met een kruiden samenstelling die we zelf bedacht hebben. Een unieke heerlijke smaak!
€ 7,03 - Schapenkaas met komijn
Milde kaas met een komijn, wie kent het niet. Echt een klassieker die niet mag ontbreken.
€ 7,03 géén afbeelding beschikbaar
géén afbeelding beschikbaar
Schapenkaas met truffelSchapenkaas met truffel. Milde kaas, maar met de onmiskenbare volle smaak van truffel. Voor de liefhebber en een heerlijk kaasje voor op de borrelplank.
€ 8,38
Onze (harde) schapenkazen worden gemaakt van onze eigen schapenmelk. Met veel passie worden onze schapen twee keer per dag gemolken. Van de melk maken wij schapen yoghurt, natte kaas en harde kazen. De harde kazen laten wij maken door een kaasmakerij, zodat we een constante kwaliteit kunnen waarborgen. Op eigen bedrijf maken we de yoghurt en natte kaas.
We laten de kaas maken in 5 kilo bollen en 500gr. bolletjes. De kazen laten we hier bij ons op ambachtelijke wijze rijpen op houten kaasplanken. Een jonge kaas is rijp tussen de 4-6 weken. Hij is jong belegen van 6-10 weken. Belegen vanaf 3 maanden. Vanaf 6 maanden is de kaas oud. Als de kaas ouder is dan een jaar, is het een overjarige kaas.
De rijping van de kazen is dus afhankelijk van de grote van de bol. Daarom wijken bijvoorbeeld de 10kilo bollen van koekaas af van onze rijpings tijden.
De jonge en jong belegen kaas is heerlijk op de boterham. De belegen, oud en overjarig doen het erg goed op de borrelplank. Wij laten niet alleen naturel kazen maken, maar ook met verschillende kruiden, denk aan Walcherse mix (onze specialiteit), fenegriek, truffel, brandnetel, komijn en italiaanse kruiden.
Onze kaas verkopen we hier op de webshop, in onze boerderij winkel en we verwerken ze in zeeuwse producten pakketten en borrelplanken.
WAAROM IS SCHAPENKAAS GEZOND?
Deze vraag krijgen we regelmatig. Allereerst is het goed om te vertellen, dat een schaap een secuur dier is. Ze zijn kieskeurig en eten alleen het beste, van het beste. Dit komt de kwaliteit van de melk én uiteraard ook van het vlees ten goede.
De melk is rijk aan vitamine A, B, C én D, deze vitaminen bevorderen onder andere een goede energiestofwisseling. De kaas heeft hoge voedingswaarden, maar is licht verteerbaar.
Vitamine B13 maakt schapenmelk uniek, B13 is gunstig voor de darm- en maag flora.
Ook heeft schapenmelk een hoger eiwit gehalte dan bijvoorbeeld geit of koemelk en bevat 2 keer zoveel caseïne. Caseïne heeft een positief effect op spierherstel, spiergroei en spierbehoud.
Het vetgehalte is hoger, maar er zitten dan weer gezonde vetzuren in. Bovendien bevat schapenmelk veel calcium. 30% meer dan geitenmelk en zeker 70% meer dan koemelk.
Als laatste is natuurlijk schapenmelk de oplossing bij een koemelkallergie. De structuur van de eiwitten zijn namelijk anders dan die in de koemelk.
Genoeg gezonde voordelen dus.
WAAROM IS SCHAPENKAAS DUURDER?
Een goede vraag. We maken hiervoor de vergelijking met een koe. Een koe melk je twee keer per dag en kan de boer tussen de 20 en 30 liter per dag geven. Een schaap daar in tegen geeft ons ongeveer 2-3 liter. Het schapenmelken is erg intensief. Waar koeien gemakkelijk hun melk 'loslaten' moet een schapenuier gemaseerd en gestimuleerd worden. Dit alles resulteerd in een intensieve houderij, maar dan heb je ook een heel mooi, gezond en kwalitatief product.